RASK- Freddes Poplista

Hej. Jag jobbar just nu på Radio Skellefteå och producerar program. Mest blir det pop/rock-låtar som jag gillar. Här kan du lyssna.

      F_Poplista_3_mix4

profileF

Freddes poplista nr 3

Radio Skellefteå 89,7

Det handlar om

Citat

It’s like a language. You learn the alphabet,
which are the scales.
You learn sentences, which are the chords. And then you talk extemporaneously with the horn. It’s a wonderful thing to speak extemporaneously, which is something I’ve never gotten the hang of. But musically I love to talk just off the top of my head.
And that’s what jazz music is all about.

Stan Getz

Varför

Jag läste en artikel för ganska många år sedan. ”Playing for the right reason”, tror jag den hette. Jag har inte blivit fri från dessa ord. Varför spelar jag egentligen?
Vadå, sånt vill man ju inte tänka på, sånt ska man inte tänka på…eller. Nej, lyckan finns väl i det odefinierade, det mystiskt lyckosamma, det obeskrivbara i konsten. Jag vill inte veta varför jag spelar som jag gör. Jag vill vara som ett barn, lyckligt ovetande, lekande i tillvarons spelrum. Meeen, jag vet ju en massa.

Hur kan jag bibehålla barnskapet i konsten som vuxen och fördärvad av intellektualism? Vad är hemligheten?

Vi måste alla gå vår egen väg och i slutändan tror jag att vi kan hitta tillbaka till nyfikenheten, hungern, njutningen i ett ögonblick. Om det är dit vi vill.
Men vem vet och när vet man…