FESTIVALSNACK
Från Fredrik. Foto: Gruvan Rolf

Vad ska man säga: Tänk vad tiden går snabbt! Nä, det vet man redan alltför väl. Likafullt står man där varje gång det är match och känner sig oförberedd. Kanske är det detta som ger nervositeten som i sin tur gör att man skärper sig det lilla extra som krävs för att göra mål eller en bra passning.

Årets festival erbjöd en utvecklad form av förra årets "BeatlesTält", nämligen "Liverpooltältet" där vi (The Bottles) och "The amazing KAPPA" turades om att spela. Under luncherna kördes frågesport i Beatles och Liverpool FC varvat med "kåserier/minnen" av Glenn Hysén. Tänk att Göteborgare kan låta såå trevliga- det är en klyscha men den är sann. Men är de lika trevliga som de låter? Ja, det också- i alla fall de jag känner. Neil B, Beatlesguide och skådespelare från Liverpool underhöll också och berättade rockhistoria. Trevligt, trevligt...ja Liverpoolborna och deras dialekt är ju oxo härlig. Undrar vad de skulle tycka om skelleftemålet om de förstod nåt: "He lönsch int"???
Nåja, nog om.


HEPP! hetero? vaddå? mono var det väl...


Paul Kappa är en världsartist! Det märkte jag när jag första gången hörde honom/de på "The Cavern Club" förra vintern. Total närvaro i sång och gitarrspel (jag vill jämföra honom med Jimi Hendrix med den skillnaden att Kappa är totalt drogfri- musik är hans liv), han spelar allt ifrån Zeppelin till Michael Jackson med ett hjärta som hade han gjort låtarna själv. Det är sånt som fångar en publik. En liveartist som likt Springsteen kan spela i tre timmar utan paus och sedan fortsätta med samma nerv. Det känns verkligen som en gåva att få vara nära och uppleva en sån människa- så ödmjuk också.

The Bottles gjorde 8 gigg på 3 dagar. Själv åt jag minst en påse Fishermans Friend per dag, för att klara halsen. Vi hade ju intensivrepat in en ny medlem [Linge] under nån vecka innan, så stämbanden var under hårt tryck. Men som man säger: "Våga- Vinn", vilket vi gjorde. Förutom lite struligt scenljud gjorde nya The Bottles succé: "Ni är mycket tajtare", "Bättre än nånsin", "Otrooligt bra" o.s.v. sade "De trogna". Man kan inte kalla det för nåt annat än en ARBETSSEGER!

nästa spalt


Glenn Hysén, mångårigt proffs i Liverpool.

Som skelleftebo känns det lite tveksamt att sjunga Beatlestexter för Liverpoolare, därför frågade jag Kappas vackra hustru om detta. "Sounds great", sa både hon och Paul. Jag ville inte tro det riktigt, de ville väl vara artiga, men de vidhöll och jag svalde. Jag tycker annars att det lätt slinker in amerikanska uttal, det beror väl på all amerikansk propaganda som översvämmar massmedia i det här landet. När jag gick i högstadiet (i mitten av 70-talet) då lärde man fortfarande ut Brittisk engelska. Hur det nu är vet jag inte meen...det var kanske var bra för mig i det här fallet. Nåja, Beatles tog också in amerikanska uttal när de lanserades "over there".

Liverpooltältet är helt klart en succé och jag hoppas på en upprepning, med lagom modifikation. Varför inte utöka kulturutbytet mellan städerna (Skellefteå-Liverpool)? Varför inte låta Älvsbrinken leva hela sommaren (ingen ny idé men tål att upprepas): Ett fast tält t.ex juni-augusti där krögarna i Staan kan dela på kakan genom att turas om med utskänkningen. En öppen scen där lokala artister kan boka in sig och spela "Skelleftemusik" på luncher och vardagkvällar varvat med lite större band. Älvsnabben kan hjälpa till att fylla på med publik. Bygg ut med fler kajplatser för båtfolket etc.

Jaa, visst finns det många bra idéer!? Men varför går det så trögt att få positivt gensvar på dem? Möjligheternas Torg? Skämtar du?
Nää, vi kan väl kasta bort "Helönschint" och hjälpas åt att skapa det nya Skellefteå, Möjligheternas Stad, omsättandets och Förverkligandets Stad.

God bless You!

/Fredrik Augustin, juli 2003

*Frågor om t.ex skivomslaget besvaras gärna. Mejla bara.


Fullt ÖS i Liverpool Tältet!


The amazing Paul Kappa in action.
V I N Y L D I S C O


Vinyldisco med "Häke". [Kommer han till FöretagsRocken i oktober??]