Massage festivalskvaller
Av Anna From-Lindqvist

Under åtta Festivalår har jag haft förmånen att massera Festivalarbetare och artister. Det är en service som Urkraft har gett till alla sedan Sinnenas gym:s tillkomst.

Ett mycket uppskattat inslag där fullständigt slutkörda människor har lagt sig ned på bänken för att få en stunds avkoppling. Mina händer har masserat och personerna i fråga har somnat inom två minuter. För att sedan vakna och säga:

- Detta var den bästa massage jag fått!

För mig har det varit en fin feedback. Då mina huvudsakliga arbetsuppgifter inte är att knåda. Men jag har 25 års amatörerfarenhet inom branschen. Nu har jag beslutat mig för att avslöja för er vad som kan hända under Festivalen! Allt under mina händer…

Första gången vi erbjöd detta var 1996. Lite väl tidigt kan man känna idag då efterfrågan bokstavligen har exploderat. Denna gång var det Anki Ångman och lilla jag. Anki har nämligen alla de meriter som en massör kan ha! Rosenterapeut, Klassisk Aromaterapeut, taktil massör, reiki, schackra och Feldenkrais. Själv stod jag där med en två veckors kurs i bagaget och erfarenhet genom åren…….

Minns speciellt en sen kväll då Anki masserade för fullt och en liten tjej kom in och frågade:

- Är det här man kan få massage?
- Ja, det är det, svarade jag.

Vi gick in i mitt massagerum och hon pratade på. Jag kände självförtroendet stiga och bad henne lägga sig ned. I samma stund såg jag vem det var: Idde Shultz.
nästa spalt

Min flyktbenägenhet blev enorm. "Ska jag be henne vänta så får mästermassören ge stället ett bra rykte? " Min egen självtillit var vid detta tillfälle på en rakt nedåtstigande skala från 10 till noll…"-Anki kom hit!" Samlade mig dock och började mitt jobb. Efter två minuter låg den underbara sångerskan och sov!
Det hela gick mycket bra och hon tackade mig innerligt. En mur hade raserats i mitt inre!

Wallmans alla artister kom, somnade och lämnade oss med tacksamma blickar. Minns speciellt …Han kom in och lade sig på min bänk. Hela ryggraden vittnade om en lungkapacitet utöver det vanliga. Jag frågade stilla om han hade över 7 liter vid utandningsprov? Han svarade med beundran i rösten:

- Kan du se det?

Det kan alla tänkte jag men avslöjade inget. Men mitt förtroendekapital var högt hos denne man som idag hjälper Bert i Fame Factory.

Backstage

Efter att ha masserat.......


Läs Fredrik Augustin:s "FESTIVALSNACK" från

Liverpooltältet.