januari postum

-ett sammandrag av lamentationen-

... 1
en malande sorg i hjärtetrakten som om allt vore förbi. En känsla av osäkerhet, längtan efter tecken- bekräftelsen. Saknad & längtan och koncentrationsvårighet. Vill gråta i din famn just nu här- är Du inte. Så, lätt som en vindil, vaknar lågan igen.

... 2
Drömmen spår allts födelse i tanken, sedan i Det. Sömnen, dess moder vet allt. Glömskan dyngan förlåtelsen, ger allt & vet. Kall är insikten ball är tiden vem lider? Jag lever utöver följ mej om du vågar vågar jag? jag vet att jag kan men kan jag? Stanna, bli still säg vad du vill lipsill, grinolle jag älskar skönheten.

... 3
är det Rädslan eller den livsavgörande obundenheten, den såkallade Friheten som ger mig detta virrvarriga, halstarriga. Dödens Längtan efter Liv och det viceversiga tumlandet, Fumlandet grumlande Grubblerier om Utopier och pockande Eufori i det blå. Ja så.

... 4
Grymta din gamle jordekorre så kanske vildsvinen förstår dig. Flämta inte så förbannat. Strunta lagom i livet och mitt i mörkret arbetar tomten alltjämt. Glömska är hans tysta storhet.

... 5
förödande när leken är slut och allvaret ställer sina frågor. bevisligen ide- ligen bortglömd pockar flykten på med sin livskraft, som saften. Drömmande, sagolik tycks den svunna tiden fördömande mitt nu; kuckeliku!

... 6
Dansa, käre vän. Du vet stegen men vågar inte gå. Du ser stigen men unnar dej inte att få. Du kan ge men inte se sanningen i vit- ögat. Rädslan är din bäste vän.

... 7
Chansen har Du alltid, han står på din vänstra axel & betraktar dig småleende. Om du bara visste allt vad du miste under Din korta tid här och Nu. Glansen kommer först efteråt. Begråt den ty den är ett tids- tecken.

... 8
Döden skrattar gärna & ofta tjena läget bekvämt, ja visst förakt kan alltid uttryckas & skönjas på böljan blå vaddå, ska jag gå springa stå för för stå gråt? Det demonstrativa ointresset blommar alltjämt jämsmed lårens smekningar tvekan trygga rekan.

... 9
efter beskedet... Mitt vatten rinner rakt ner som regn och min kropp rister hulkande som vore det min egen Mors dödsbädd jag betraktade med en telefonlur i höger hand en inverterad yuppinalle mot min skalle- overklighet, chock. Om du blått (!) berättat tidigare din bitterljuva sanning som äggstanning slår den nu. förstår du, gör jag vem kan...

... 10
All denna positiva Gudomsenergi. Vart tar den vägen. En katalysator försvinner, vem tar vid. Jag har fått förtroendet att bära denna skatt vidare i tiden bestiger tronen förut- sättnings- löst.

... 11
Icke intresserad av skapandets resultat i passivt tillstånd avvaktande. Väntande på vad. Ensam längtar jag efter e- het vem vet vad det ger eller vad som sker jag ber gud om hjälp... ...och ledning i denna spelning är jag din telning. Delning, velande, kelande chet b talar drömlikt om kärleken jag sitter betraktande i selen.

... 12
en Sargad soldat på flykt undan Demoniska minnen. En trasig Kapten, ett trasigt skepp och ett stormigt Hav. en Annan ren och välbehållen bjuder upp till Dans medan Vädret står sig och Himlen klar. valsen Går på bryggan, Molnen hopar sig i fjärran endast den Vakande spår det Kommande och tvår sina händer i sältigt vatten, sedan kommer Natten. ensam Vakande skakande förnekande.

... 13
Plus och Minus, ditt & datt- Yin och Yang. Hand i hand, tand för tand vandrande tvärs genom tid och rum. Snäll och dum, schack & matt mitt och ditt. Stad och land dag & natt varandra har De i evighet amen.

... 14
Kära nån. Vem tror vem är vad och hursomhelst. Glöm och dröm sjung en sång någonsin, om igen. Känn din vän gör den sann som en gång var ditt Hem, skäms inte för Dem.

... 15
varför i Helvete har du planterat denna självuppfyllande profetia i mitt liv! Detta om odugligheten. Jag vill den åt Fanders. Om Du vill fylla ditt liv med ickeKraft, otroende så gör det, jag drar hellre åt helvete. Där vet man vad man får & får det man vill. Snälla du sluta blunda- jag klarar det inte. Fegheten- som om den vore livets mening. Det är ju just tvärtom.

... 16
Jante, du alltför välbekante du har din egen plats i mitt inre försvinn, genast. Kanske är du också dansare i ditt stora palats i var mans mun därinne, där bara drakar bor. Vem är det som glor. Du eller jag. svara.

... 17
en Fiskare ger vart fiskeställe sin Tid. utan Napp söker han nya vatten för sina Krokar. så är det. så kommer det förbli så länge fiskaren är Frisk.

... 18
När man är kär i kärleken är ens medSpelare i första hand Katalysator för ens egna känslor. uppLevelsen kommer alltså inte från den Andre utan inifrån Ens. Tiden kan vara störst som utLösare av din Mogenhet för nuet. Din behovsTröskel är nådd, du går. Du går, tar inte steget, allt tillmötes. Mogen och skön.

... 19
det Tråkigaste är att verka tråkig, upprepande. -Jag vill vara fri. Fy fan så tråkigt. Men jag är fri och kommer alltid att vara sökande.

... 20
är Vinet surt, ja ge det några droppar av citron. är nyllet fult tag några koppar brännevin. Blir du som ett svin, kasta även det över din axel. Blir du glader, vem får spader om inte den som mest vill ha dig. Tänk efter- vad köper du. Allt eller tingen? Jag känner ingen som inte blåser sig själv i bökande svårhet. Sårade hjärtan, dåsighet kanske det men vem säger- Jag vet! utan att förlora, förstora, försvåra & såra. Dårar.

... 21
du som Säger att A stavas med två Ben, du kan glömma alltihop. Kom ihåg att C stavas med stort D, inget annat. Om det bara stannat därvid...


<<Tillbaka